Supply chain voorbeelden uit de praktijk

supply chain voorbeeldenMet de volgende supply chain voorbeelden uit de praktijk willen we u inspireren. Inspireren om in de verbeterprojecten gebruik te maken van de de al aanwezige kennis en kunde. Maar ook willen we laten zien wat een mooi vak Supply Chain Management is. Een belangrijk vak waar we trots op mogen zijn.

Kent u of heeft u een inspirerend voorbeeld wat volgens u in deze lijst thuis hoort: laat het ons weten.

Van belang is dat we met name geinteresseerd zijn in verbeterprojecten waar medewerkers en leiding het succes hebben bepaald.

Supply Chain voorbeelden

Bedrijfsnaam Lokatie aantal medewerkers
1 NSK-EDC Tilburg 125  case
2 DFDS Vlaardingen 150  case
3 ERIKS Alkmaar 110  case
4 Flora Holland Aalsmeer 800  case volgt eind oktober 2015
5 Technische Unie Alphen a/d Rijn 600  case
6 CB Logistics Culemborg 700  case
7 Overtoom Den Dolder 260  case
8 Sluis Vleeswaren Maarsen 15  case
9 De Winter Logistics Honselersdijk 285  case

De volgende tabel geeft een overzicht per onderwerp en de daarbij horende case(s):

Onderwerp Cases
Kwaliteit Teamleiders  1, 3, 8
Orde, Netheid, Veiligheid  3, 5
Productiviteit  3, 5, 7, 9
Ruimte  3
Wegvallen omzet / klanten  6
Kloof management en medewerkers  2
Optimalisatie proces  4,7
Herstructurering  8

supply chain mensen

Nederland is sterk in logistiek, productie en supply chain management. Mooi werk. Belangrijk werk! Elke dag worden er topprestaties geleverd. Door medewerkers die met hart en ziel hun best doen. Tegelijkertijd streeft u naar verbetering.

VAViA werkt voor en samen met opdrachtgevers in de logistiek, productie en supply chain.

Met aandacht voor processen, systemen en organisatie. Dat doet VAViA met plezier. Met een duidelijk stappenplan. En met resultaat. We kennen de taal en de cultuur van logistiek, productie en supply chain.cEn we weten hoe topprestaties totstandkomen.

Met onze verbeterprojecten halen wij het beste in mensen en organisaties naar boven. Er komt energie vrij. Mensen praten weer met elkaar. Talenten worden benut en processen en systemen voegen meer waarde toe. De productiviteit stijgt. Met betrokken medewerkers realiseert u meer rendement.

We werken stap voor stap. Begeleiden mensen en teams op de vloer tijdens hun dagelijkse werk. Helpen u met uw mensen een uitdagend doel te bepalen dat richting en energie geeft. Medewerkers worden weer collega’s. Zij zien snel resultaat en dat geeft vertrouwen in de nieuwe manier van werken. Centraal daarin staan betrokkenheid, trots en plezier in het werk.

We werken op basis van succesvolle methoden zoals LEAN, Sociale innovatie en Value Profit Chain. Ingewikkeld? Wij doen het al jaren. Met succes. En als het project erop zit, gaan we weer. En kan de opdrachtgever het zelf.

De kracht van LEAN is de aandacht voor processen en systemen. De kracht van Sociale Innovatie en Value Profit Chain is de aandacht voor medewerkers en leiding. De combinatie noemen wij Schatgraven. Voor u misschien een vreemde naam. Voor onze opdrachtgevers allang niet meer!

Organisaties kiezen voor VAViA als er méér uit mensen, processen of systemen gehaald moet worden. Als Schatgravers halen wij verborgen mogelijkheden naar boven en benutten die om het verbeterproject succesvol te realiseren.

VAViA begeleidt u als verandermanager tijdens het project. Wij werken met u samen op de vloer tussen de mensen. We ontdekken en benutten talent. Van medewerkers, van middenkader, van uzelf. Zodat uw processen, systemen en organisatie optimaal presteren. Van veranderprojecten maken we verbeterprojecten.