Hoe doe je dat

Een terechte vraag is natuurlijk hoe een supply chain verbetertraject aangepakt moet worden om resultaten te boeken die in de genoemde voorbeelden vermeld staan.supply chain verbetertraject

Besparing Supply Chain

Maar voor we die vraag beantwoorden is het van belang om te bepalen of er interessante verbetermogelijkheden binnen uw supply chain organisatie aanwezig zijn. Door de 7 vragen van deze korte test te doen kunt u de hoogte in euro’s bepalen van de mogelijke besparing in uw supply chain.

Aanpak supply chain verbetertraject

Elk project is natuurlijk maatwerk, maar de meeste verbeterprojecten volgen de volgende aanpak:
1. bepaal de noodzaak; de wens om te veranderen en zorg dat alle medewerkers dit begrijpen
2. benoem de bestemming of eindsituatie, ook weer in samenwerking met alle medewerkers
3. laat medewerkers acties bedenken die nodig zijn om die bestemming te bereiken. Kies de eerste acties (houd die klein zodat de kans op succes optimaal is), boek succes en creëer daarmee vertrouwen. Bouw uit.

Belangrijk is het betrekken van medewerkers. Zij hebben niet alleen de meeste kennis over de dagelijkse gang van zaken. Maar zij zijn straks ook degene die de nieuwe werkwijze moeten uitvoeren. En elke keer blijkt dat zij met goede verbetersuggesties komen en zeer gemotiveerd zijn om die uit te voeren.

Het betrekken van medewerkers is een belangrijk kenmerk van de aanpak die Schatgraven wordt genoemd. Schatgraven is mede gebaseerd op LEAN en Sociale Innovatie, zodanig dat verbetertrajecten niet alleen als doel hebben om prestaties te verbeteren maar ook om mensen te ontwikkelen. Hierdoor vindt er duurzame ontwikkeling en continue verbetering plaats en zijn de resultaten optimaal geborgd.

Tips om medewerkers te betrekken

Ontvang de gratis tips hoe je medewerkers betrekt en zorgt voor een succesvolle en blijvende verandering.