Logistiek Flora Holland

Logistiek verbetertraject FloraHolland

Periode: 2011-2014
logistiek flora-holland

FloraHolland is zeer bekend, zowel in binnen als buitenland.
De Greenport is naast Schiphol en de Rotterdamse haven een van de drie economische Mainports van Nederland. Met meer dan 3000 medewerkers worden er jaarlijks 12 miljard bloemen en planten verhandeld.
De unieke combinatie van gespecialiseerde kwekers, collectieve handelsplatformen en in verkoop en distributie gespecialiseerde handelaren, vormt een ijzersterk internationaal aanbod- en afzetsysteem. Professionele transportorganisaties versterken daarbinnen de logistieke functie.

Samenwerking tussen al deze partijen is het krachtige instrument dat de concurrentiepositie van de Nederlandse sierteeltsector uniek maakt. FloraHolland is daardoor de toegangspoort tot de internationale handel.

Situatie schets

Het distributieproces van bloemen is niet optimaal. Zowel het gebouw, als processen, systemen en functies moeten opnieuw ingericht worden zodat de potentiƫle besparing gerealiseerd kan worden.

In 2011 zijn daarom de eerste stappen gezet van een drie jaar durend project. Het project zou invloed hebben op alle 800 medewerkers die actief zijn bij de distributie van bloemen en om o.a. die groep goed te informeren is de volgende animatiefilm gemaakt.

Bereikte resultaten

nog opnemen

High-lights van de aanpak

nog opnemen

Lessons learned

opnemen?